miercuri, 18 iulie 2018

4.1.6 BAROCUL IN ALTE TARI










     IN ANGLIA



       În Anglia, tradiția pictorială autohtonă a  fost încredințata unor artiști străini, cum ar fi flamandul Anton van Dyck  sau germanul Peter Lely.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Secolul al XVII-lea prezintă un interes redus, iar primii pictori naționali importanți nu au apărut decât în secolul al XVIII-lea. Eleganța figurilor continuand linia lui Van Dyck iar simțul umorului transpare una dintre notele spiritului britanic.

       Tema religioasă lipsește.

 

 

 

 

 

 

 

 

     IN GERMANIA

 

 

          În Germania nu a existat producție pictoriala din cauza războiului de treizeci de ani,  artiștii germani au trebuit să lucreze în străinătate.

 

 

 

 

 

 

       

 

      Adam Elsheimer, un remarcabil exponent al naturalismului  a lucrat la Roma. Tot la Roma Joachim von Sandrart, pictor și scriitor,  a compilat mai multe biografii ale unor artiști ai timpului.  În mod similar, Johann Liss, a călătorit in Franța, Olanda și Italia, astfel încât activitatea sa este foarte diversă, atât stilistic cat și de gen.  Johann Heinrich Schönfeld a petrecut o mare parte din cariera sa în Napoli, pregătind o lucrare de influență clasicista și poussiniana.

       

 

 

 

 

 

 

 

    IN AUSTRIA

 

 

 

      În Austria, Johann Michael Rottmayr, autorul frescelor din Biserica Collegială din Melk (1716-1722) și Biserica Sf. Charles Borromeo din Viena (1726), s-a remarcat.

 

 

 

 

 

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

12. 1. 5 JEAN BAPTISTE CAMILLE COROT

           Considerat precursorul impresionismului, Jean Baptiste Camille Corot s-a nascut in Paris la 16 iulie 17...